Werkwijze

Coaching

Er is altijd een vrijblijvende kennismaking, dit kan zowel telefonisch als via mail. Samen brengen wij het probleem in kaart en kijken we of ik iets kan betekenen voor jullie. Als u vindt dat u en/of uw kind op de juiste plek is bij mij zullen we samen een intake plannen.

Tijdens de intake bekijken we samen uitgebreid de reden van aanmelding en bespreken we de vooraf ingevulde vragenlijst. Zo krijg ik een helder beeld van de problematiek.  Ook zal ik een indicatie geven van de benodigde sessies, meestal zijn er tussen de 5 en 8 sessies nodig om resultaat te behalen. Wanneer er meer of minder nodig is, is dit altijd in overleg.

Een coaching sessie duurt 1 uur, allerlei verschillende werkvormen worden toegepast zoals bijvoorbeeld: creatieve werkvormen, spelletjes, boekjes etc. Samen met het kind bespreek ik wat het met de ouders/verzorgers wil delen. Dit koppelen we kort terug. Na iedere coaching sessie zal ik ook een kort verslag schrijven aan het kind over wat we gedaan hebben. Dit kan thuis samen met uw kind gelezen worden.

Er wordt afgerond met een evaluatiegesprek met de ouders/verzorgers.

Baby behoefte in kaart

Bij babybehoefte in kaart brengen we het geboorteverhaal in kaart, als voorbereiding wordt er een vragenlijst toegestuurd. Deze vragenlijst wordt ingevuld teruggestuurd voor de sessie.

Samen gaan we bekijken welke invloed de zwangerschap en bevalling op je jonge kind heeft. We maken de vertaling naar het gedrag van jouw kind. Maar nog belangrijker we gaan bekijken welke behoeftes er zijn bij het jonge kind.

Een sessie van babybehoefte in kaart duurt ongeveer 2 uur. Deze sessie is met moeder en/of vader.

Na afloop ontvang je een uitgebreid verslag met daarin het geboorteverhaal geheel uitgewerkt.
Met hierbij een speciaal op maat gemaakte behoeftekaart voor het kind samen met een aantal tips.

Geboorte in kaart

Bij het geboorteverhaal in kaart brengen wordt als voorbereiding een vragenlijst gestuurd die voor het consult weer ingevuld teruggestuurd wordt. Bij kinderen zal ook de ‘flapjesmama’ mee gestuurd worden. Dit is een kleurplaat waar het kind zichzelf in de buik kan tekenen, heel waardevol!

Een sessie van geboorte in kaart duurt circa 2 uur. Deze sessie is met moeder en/of vader. Hierin verhelderen we het geboorteverhaal. Wanneer je je eigen geboorteverhaal in kaart wil brengen is het niet noodzakelijk dat je alle details kent, hier komen we samen achter.

Na afloop ontvang je een uitgebreid verslag met daarin het geboorteverhaal geheel uitgewerkt. Met nog een aantal tips om te voorzien in jouw behoeftes.

geboorte in kaart kaarten

Kindercoach Mandy – 2023 © – info@kindercoachmandy.nl – Powerd by b-ictsolutions

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?